Proiect

Realizarea acestui site este o dorinta mai veche a mea. Eu sunt Andrei Ivan, un iubitor al gandirii elluliene. Am realizat site-ul din dorinta de a face din Jacques Ellul un autor mai accesibil cititorilor romani. Orice contributie in limba romana este binevenita. Va rog sa o trimiteti la adresa ellulsite[at]gmail.com.

Acest prim pas imi doresc sa fie urmat de cel putin alti doi:

1. Traducerea si publicarea in limba romana a cel putin unei carti a lui Ellul, eventual La Technique ou l’enjeu du siècle – The Technological Society.

2. Realizarea unei conferinte internationale care sa aiba ca subiect viata si opera lui Jacques Ellul si publicarea unui volum in limba romana cu prezentarile importante ale conferintei. Acest pas nu este atat de greu pe cat pare, deoarece cred ca s-ar putea obtine sprijinul celor 2 organizatii, americana si franceza, ce se preocupa de mostenirea elluliana. Pentru realizarea acestui scop este nevoie de implicarea unei institutii culturale sau de invatamant din Romania.

Orice idee, contributie sau voluntariat in una din directiile de mai sus este binevenita.

 

6 thoughts on “Proiect

 1. Buna ziua.,

  Sunt surprisa sa gasesc situl acesta desi cineva ii facuse publicitate candva/ Nu stiu cum sa accessez ultimile publicatii. Imi place Ellul, traiesc la Paris, pot sa traduc si ma intreb in ce fel v-as putea fi de folos.

  • Imi pare bine sa vad interesul si disponibilitatea Dvs. Scuze ca nu am mai acordat atentie site-ului si am raspuns cu mare intarziere comentariului Dvs.
   Am actualizat toate link-urile si am eliminat o recenzie a carei pagina-sursa nu o mai gasesc.
   Despre modul in care puteti ajuta va scriu pe mail.

 2. Ah si eu care am pus cateva citate in romaneste la rubrica citate, Le puteti pune d-vs unde doriti.. Idea unei conferinte mi se pare interesanta, Tocmai am un text scris cu ocazia a 100 de ani de la nasterea lui. Nu stiu daca il puteti folosi si daca sa il traduc in romaneste.

 3. Felicitari pt initiativa. L-am descoperit si eu recent pe Jacques Ellul si cu fiecare pagina citita imi dau seama cat de relevant e pt ce se intampla in vremurile noastre. Pacat ca nu este inca tradus in romana, poate asa l-ar descoperi si mai multi cititori de la noi (si poate s-ar mai schimba niste pareri/moduri de gandi lumea). Inca o data, felicitari!

  • Multumesc si scuze pentru raspunsul prea intarziat.
   Tocmai am aflat ca noua editura Sens din Arad a tradus 2 titluri ale lui Jacques Ellul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *